もっふるの日記

日々の記録や役立ちそうなことを記していきます。

仙禽 Hope!【栃木】~明るい未来へ希望を込めて~

今宵のお供は仙禽の「Hope!」です。

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元ソムリエの蔵元が栃木県のさくら市で醸す日本酒で、

ドメーヌにこだわり、さくら市の米、水、土壌、気候、風土を生かした酒作りが特徴です。

 

そんな仙禽ですが、今回のHope!は、

コロナウイルスの影響を受け、偶然にも搾上槽のタイミングが重なった、

さくら市産の3種の米、「亀ノ尾」「山田錦」「雄町」をそれぞれ同量(33%)ずつ

アッサンブラージュブレンド)した奇跡のお酒です。

 

米の違いを感じ取るのは個人的に難しいのですが、

程よい酸味とジューシーさが口の中で合わさり、

名称の通りHope!を感じる明るい味に仕上がっているように感じました。

 

普段、お酒を飲む際には味や香り等に重きを置きがちですが、

感情(今回で言えば希望)に意識を置いて杯を傾けるのも一興だなと思います。

 

こんな時だからこそ、お互いが手を取りあい、合わさることで、

希望ある新しい未来をひらいていきたいものです。

 

 

Senkin Hope! ~Japanese Sake review~


Tonight's companion is "Hope!"

This sake is produced by a former sommelier in Sakura City, Tochigi Prefecture.

 

It is particular about the domaine, and features sake making that makes full use of the rice, water, soil and climate of Sakura City.

 

It's hard for me to feel the difference between rice, but the moderate acidity and juiciness come together in my mouth.

As the name implies, Hope! I felt that it was finished in a bright taste.

 

Usually, when we drink alcohol, we tend to put emphasis on taste and aroma, but I think it's also fun to be aware of emotion (hope in this case).


That's why we want to open up a hopeful new future by holding hands and working together.